diumenge, 15 de febrer del 2015

Manifest dels bombers del parc de Girona






 Manifest dels bombers del parc de Girona
El parc de bombers de Girona pateix des de fa molts anys una deixadesa i despreocupació acumulada. Un parc, mai acabat, que ha patit un envelliment general de les instal·lacions sense una inversió paral·lela de remodelació i actualització. Avui en dia suporta un volum molt gran de personal estable durant tot l'any (37 bombers, cap de parc, 10 Graf, 6 de segona activitat i un ajudant del Delta 0) a la que cal sumar-hi la gent de campanya d'estiu (6 forestals, 6 punt de trànsit, i depen de l'any, columna mòbil i els helicopters amb el seu personal corresponent).
A tot aquest volum de personal cal sumar-hi la pressió i el desgast que ha suposat tenir dins el mateix edifici, control central, el cap de guàrdia, els serveis administratius, els serveis tècnics i la major part de la formació de la regió. Tècnics i adminstratius ja son fora, i la formació de regió va desaparèixer quan els bombers del parc varen decdir, en una explosió d'impotència, canviar l'us de l'aula per fer-hi una sala de control mínimament espaiosa. Va ser el primer moment d'autogestió del parc davant la despreocupació de la Generalitat per les nostres instal·lacions. A excepció de la remodelació del labavo, en 30 anys els únics canvis que ha sofert el parc han estat gràcies als propis bombers. Ens crèiem que erem part de l'administració on els treballadors executen la seva feina al lloc de treball assignat, però a la ciutat de Girona perduren les èpoques on els propis bombers s'han de construir el parc per poder-hi treballar.
En els darrers 4 anys ens ha passat pel davant un projecte aprovat i pagat, però fallit, de remodelació integral del parc, un projecte de construcció de parc nou a Fornells que tampoc va arribar a executar-se, i múltiples intents d’ampliació de les dependències del parc als espais ocupats fins ara pels serveis tècnics i administratius. Qualsevol esperança de millora que hem tingut els usuaris del parc ha estat un caramel a la boca que mai hem pogut assaborir. Mentrestant, però, hem vist com altres parcs de la regió han tingut millor sort que nosaltres.
Ja no hi bonança econòmica i aquesta maleida crisi fa que no hi hagin diners per fer parcs, però els companys d'Olot han estrenat parc nou fa pocs mesos i els de Figueres, segons les darreres notícies a la premsa, també els hi tocarà properament.
Els Bombers del parc de Girona volem un PARC NOU, un parc com se'ns va prometre el 2007 i no ha arribat mai. Un parc com qualsevol altre parc de bombers de Catalunya, amb unes instal·lacions dignes que permetin l’exercici de la nostra activitat amb plenes condicions. Ara tenim:
                    Tenim una cuina insalubre i inadequada
                    Un gimnàs impracticable
                    Uns tancaments que no tanquen
                    Unes persianes que ni pugen ni baixen
                    Un vestuari petit pel volum que ha de suportar amb taquilles velles i poc espaioses
                    No hi ha assecador d’EPIs
                    No hi ha taller
                    Una cotxera plena de trastos
                    Una coberta de cotxera que malmesa, amb forats i degoters
                    Portes de cotxera precintades per seguretat
                    No hi ha aula de parc
                    Un pati de pràctiques sense delimitar ple de cotxes i remolcs
                    Falta llum a la torre de pràctiques
                    Higiene general
                    Taquilles EPI

Per tot això volem un parc nou que resolgui d’una vegada totes les mancances que hi han i que hem patit fins ara i ens dol que ni tant sols hagim pogut decidir com distribuir el poc espai que es podia guanyar al pis de dalt. És una llàstima que la regió d'emergències no hagi mostrat voluntat de poder repensar el parc amb els bombers, parlar-ne, encara que sigui per reubicar la poca misèria que hi queda i és un menyspreu cap a nosaltres que, de l'ampliació d'espai per la marxa d'administratius i tècnics, només n'hagi quedat, pels bombers, una habitació d'estudi.
La voluntat dels bombers de Girona serà sempre de diàleg, sempre ho ha sigut, fins que la situació no ha donat per a més. Tenim dignitat i no tolerarem cap més desdeny de l'administració. Per això hem decidit que la distribució de les estances del parc serà la que la pròpia assemblea de bombers del parc de Girona decideixi i no permetrem, davant de tot, que s’instal·lin dins del parc més dependències que es puguin fer servir com a espais de regió, com ara l'aula, fins que tinguem un parc com toca i deixem de ser la darrera misèria de la regió i el parc que s'ho empassa tot.
Davant d'això i de la insostenibilitat de la situació 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada