dimecres, 4 de febrer del 2015

La Junta de Govern aprova els dos festius que les botigues podran obrir el 2015

La Junta de Govern aprova els dos festius que les botigues podran obrir el 2015
● Seran els dies tretze i vint-i-set de desembre

Dimarts, 3 de febrer de 2015
La Junta de Govern Local, en la seva sessió del dia 27 de gener de 2015 ha proposat al Departament d'Empresa i Ocupació que, per a l'any 2015, siguin incorporats al calendari com a dies festius, en els quals els establiments puguin romandre oberts al públic, els dies tretze i vint-i-set de desembre. També s’ha acordat proposar la substitució del dia 1 de Novembre, que és una de les dates autoritzades amb caràcter general, pel dissabte 25 de juliol.
La proposta ha estat consensuada amb les associacions de comerciants del municipi i el centre comercial Espai Gironès.
L’article 1.2.c) de la Llei 3/2014 de 19 de febrer, d’horaris comercials i de mesures per a determinades activitats de promoció, determina que el nombre màxim de diumenges i festius que els establiments comercials podran romandre oberts durant l’any és de vuit. Així mateix, afegeix que cada ajuntament, ha de fixar dos festius més per al seu àmbit territorial municipal, que s’ha de comunicar d’acord amb el que estableixi una ordre del departament competent en matèria de comerç.
D’altra banda, el punt 3 de la disposició addicional de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, manté la facultat dels ajuntaments per tal d’acordar, si s’escau, la substitució de màxim dues dates del calendari d’obertures comercials autoritzades amb caràcter general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada