dimecres, 18 de febrer del 2015

LA GENERALITAT ES COMPROMET A CONSTRUIR LA NOVA ESCOLA DEL GEGANT DEL REC DE SALT EL 2016

COMUNICAT DE L’AMPA EL GEGANT DEL REC
Salt, 18 de febrer de  2015

LA GENERALITAT ES COMPROMET A CONSTRUIR
LA NOVA ESCOLA DEL GEGANT DEL REC DE SALT EL 2016

L’Ampa celebra la decisió, després de 8 anys d’espera, però lamenta que no es continuï amb els projecte que s’ha estat treballant en els darrers dos anys

Els pares i mares organitzen demà dijous un berenar i una xerrada per explicar en quin estat es troba el projecte

Enguany, els problemes d’espai (sobretot en el menjador), la degradació del pati (que s’ha hagut de millorar) i els trasllats de material entre barracons han estat més evidents que mai


El cap dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, s’ha compromès, davant l’Ampa de l’escola El Gegant del Rec de Salt a construir el nou centre educatiu a principis de 2016. Aquesta ha estat una gran notícia per als pares, alumnes i mestres del centre, que fa més de cinc anys que són en barracons, amb una manca evident d’espai i amb els inconvenients que comporta. Tot i això, l’Ampa lamenta que no s’hagi tingut en compte les seves propostes: fer una escola ecològica i amb materials sostenibles (bioconstrucció), i que la seva construcció es dugués a terme a través d’un projecte social que donés feina a persones aturades de Salt. Aquestes propostes s’han estat treballant durant dos anys per part dels pares i mares, arquitectes i tècnics de la UdG.

En una reunió que va tenir lloc el 12 de febrer passat, i en la qual hi va assistir membres de l’Ampa, de l’equip directiu, representants de l’Ajuntament i el cap de serveis territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, aquest darrer es va comprometre als punts següents:
1.- Abans de l'estiu del 2015 es farà acord de govern de la Generalitat per treure el concurs públic i adjudicar el projecte arquitectònic. Quan se sàpiga el projecte guanyador, es presentarà a la comunitat educativa per tal que s'hi puguin fer algunes modificacions, ajustaments, etc.
2.- Durant el 2016 es farà un altre acord de govern per adjudicar l'obra. Termini d'execució de l'obra: un any.

Aquesta anunci ha estat molt ben acollit per l’Ampa, tot i que implica també una mala notícia: els projecte elaborat per la Universitat de Girona amb el suport dels pares i mares pot quedar en no res.



Continuar lluitant
Tot i això, l’AMPA intentarà incloure, dins els criteris de valoració del concurs del projecte arquitectònic, aspectes del projecte bioconstructiu. L’Ampa, amb l’assessorament d’arquitectes i tècnics, redactarà un escrit amb tots els criteris que considera imprescindibles per a la nova escola Gegant del Rec: eficiència energètica, salubritat dels materials, etc. i el presentaran al departament d’Ensenyament. Cal tenir en compte que amb tota aquesta proposta ja s’ha fet una feina prèvia, amb la participació de famílies, maquetes, discussions, etc.. que es considera s'ha d'aprofitar.

És doncs, un berenar per celebrar que les reivindicacions i peticions de pares, mares i mestres per fi sembla que veuen la llum. Però cal tenir en compte i fer saber que l’AMPA esperarà pacientment però tenint sempre un ull atent per tal que les properes eleccions i situacions polítiques no facin retardar encara més un projecte que a dia d'avui ja arriba força tard.

Des de l’any 2009, els terrenys per construir la nova escola estan cedits a la Generalitat i l’Ajuntament s’ha compromès en cadascuna de les reunions a fer les modificacions del planejament urbanístic per tal de poder-la construir. Concretament els terrenys estan situats entre l’escola actual i la nova seu de la policia de Salt. La parcel.la és d’uns 7.000 m2. A dia d’avui, els alumnes i mestres segueixen en barracons.



BERENAR DE L’ESCOLA GEGANT DEL REC
Lloc: Al costat de l’escola El Gegant del Rec de Salt,
en els terrenys on es construirà la nova escola
Hora: 17 h



Posteriorment, es durà a terme una xerrada per explicar en quin estat es troba el projecte de construcció de l’escola.
A més convidem a tots els assistents a fer un selfie amb la pancarta reivindicativa al darrera i amb el hastag #femlescolanova.


............................................................
AMPA
Escola El Gegant del Rec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada