dimecres, 4 de febrer del 2015

ES REPRÈN EL SERVEI DE MENJADOR A L’ESCOLA EL GEGANT DEL REC DE SALT

ES REPRÈN EL SERVEI DE MENJADOR A L’ESCOLA EL GEGANT DEL REC DE SALT DESPRÉS D’UNS DIES PARCIALMENT TANCAT PER MANCA D’ESPAI
Es fa evident la necessitat de desencallar la construcció de la nova escola que tot i ser vista amb bons ulls per les administracions, encara no està inclosa en cap partida pressupostària.
L’escola El Gegant del Rec de Salt fa vuit anys que es troba en barracons i compartint l’espai de menjador amb l’escola veïna El Pla. Durant aquest curs, el nombre d’usuaris del servei ha anat augmentant, i s’ha arribat a l’extrem de no poder oferir cadira i espai per a tots els alumnes. Per aquest motiu es va decidir tancar el servei als alumnes eventuals del Gegant durant uns dies i no es permetia apuntar més alumnes fixos. Com a solució provisional, s’ha pogut adequar un espai complementari de l’escola El Pla, una aula, per tal de poder-hi encabir tots els infants.
Aquesta situació posa encara més en relleu la necessitat de trobar solucions a la manca d’espais de l’escola i a desencallar el projecte de construcció del nou centre.
S'ha parlat, tan a principi de curs com aquests últims dies, de la possibilitat de la
instal·lació d'un mòdul menjador a l'escola pel curs vinent. Des de l’Associació de mares i pares de l’escola (AMPA) creiem que es podria aprofitar la inversió que comporta la instal·lació provisional d’aquest mòdul, i convertir-la en la construcció d'una primera fase de l'escola definitiva que inclogui l’espai de menjador.
El setembre passat es va presentar l’avantprojecte de construcció de l’escola realitzat per la Universitat de Girona i el 13 d’octubre del 2014 es van reunir els arquitectes, la UdG, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Salt per valorar-ne els detalls. Les administracions van demanar als ideòlegs del projecte d’escola ecològica i sostenible que canviessin alguns criteris de sostenibilitat i que no inclogués el projecte social. Així doncs, al cap d’una setmana, el 21 de novembre de 2014, es va presentar una nova proposta amb tots els requisits sol·licitats ja que la prioritat de l’AMPA és fer l’escola.
Des de llavors (i ja han passat 2 mesos), els arquitectes no han obtingut cap resposta, i l’AMPA tampoc. Les mares i pares veiem amb molta preocupació la lentitud del procés i creiem, amb desil·lusió i desconcert, que no hi ha voluntat real per a fer-ho. Seguirem però vetllant perquè la nova escola sigui algun dia una realitat.

El proper DIJOUS 19 DE FEBRER, a les 17h berenada popular per l'escola nova El Gegant del Rec, i a les 18h l’AMPA i els arquitectes de la UdG oferirem una xerrada oberta al públic per explicar els detalls del projecte proposat i l’estat actual de les converses amb les administracions. S’hi convidarà a representants de les diverses administracions afectades i dels partits polítics de Salt.

Salt, 4 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada