dijous, 19 de març del 2015

Salt acull la 11a Lliga de Debat Universitari


Salt acull la 11a Lliga de Debat Universitari que enguany es pregunta si és possible una economia basada en intercanvis

Paral•lelament, els estudiants de secundària debatran si els diners fan la felicitat

Una tretzena d'universitats dels Països Catalans participaran entre el 23 i el 27 de març a l'11a Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que enguany acull la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La competició es farà a les instal•lacions de la Factoria Cultural Coma Cros, a Salt, gràcies a la col•laboració del consistori d'aquest municipi del Gironès. El tema a debat que s'ha escollit en aquesta edició és "Una societat avançada i complexa com la nostra, podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris?".

Aquesta lliga té com a objectiu fomentar l'ús de la paraula entre els estudiants sota el format d'un enfrontament dialèctic entre diversos equips. L'assistència com a públic és gratuïta i lliure i la competició també es podrà seguir en directe a través del web www.vives.org i a twitter amb l'etiqueta #lligadedebat.

Enguany hi participaran la Universitat d’Alacant, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, La Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Vic-Central de Catalunya.

Paral•lelament, coincidint amb la Lliga de Debat Universitària, es farà la Lliga de Debat de Secundària. Aquesta competició es farà els dies 27 i 28 de març i es preguntarà si "Els diners fan la felicitat". En el seu cas la pregunta a debatre és "Els diners fan la felicitat?"

Tant els equips de la lliga universitària com els de la secundària estaran formats per un mínim de tres persones i un màxim de cinc. Cada grup representarà un centre educatiu diferent. La competició es fa en forma d'eliminatòries i abans de començar cada un dels debats se sorteja entre els equips participants la posició que han de prendre (a favor o en contra). En total s'han programat una vintena de discussions. Els jutges de cada debat valoraran capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. Cada universitat pot inscriure un equip participant que ha d'estar representat per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l'organització i l'equip de jutges.

El guanyador s'endurà un premi valorat en 2.500 euros i també es lliuraran dos reconeixements, un al millor equip i un al millor orador.

L'Institut Joan Lluís Vives és la xarxa d'universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra. Aglutina 21 universitats de territoris de parla catalana. La seva finalitat és potenciar les relacions entre aquestes universitats a fi de coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals, així com potenciar la utilització de la llengua pròpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada