dilluns, 9 de març del 2015

Presentació Espai Antiracista Salt-Girona. 13/3. A les 20h.


Som un grup amb diferents sensibilitats i procedències, que ens hem unit per defensar la igualtat entre totes les persones sense importar el seu gènere, origen ni cultura.

Als nostres barris veiem com es normalitzen els discursos racistes i la presència de partits xenòfobs, com es fan polítiques i assignacions de recursos públics discriminatoris i batudes policials que apliquen una la Llei d’estrangeria que condemna veïns i veïnes a la il·legalitat o l’expulsió, mentre a moltes altres se’ns neguen els drets polítics i de participació.

La crisi econòmica ha generat un panorama de fortes desigualtats i injustícia social que provoca grans problemàtiques en diversos àmbits (treball, habitatge, sanitat pública, educació) i que colpeja amb molta força el conjunt de treballadors i treballadores. A més l’extrema dreta intenta instrumentalitzar qualsevol diferència per dividir-nos, posant en perill la convivència, i així desviar la tensió que provoca la injustícia social cap al rebuig a les persones migrants.

Per això creiem que és necessari i urgent posar-nos a treballar i fem una crida a totes les persones i col·lectius que comparteixin aquestes idees i inquietuds a participar en la lluita contra el racisme, el feixisme i la xenofòbia, per la igualtat de drets, contra la discriminació i la segregació i per fer de Salt i Girona ciutats més justes.

Sempre ha estat un bon moment per actuar contra tota injustícia social i construir un entorn on totes puguem viure dignament, però avui és una necessitat ineludible!

Espai Antiracista de Salt i Girona

---------------------------------

Somos un grupo con distintas sensibilidades y procedencias, que nos hemos unido para defender la igualdad entre todas las personas sin importar su género, origen ni cultura.

En nuestros barrios vemos como se normalizan los discursos racistas y la presencia de partidos xenófobos, como se hacen políticas y asignaciones de recursos públicos discriminatorios y redadas policiales que aplican una Ley de extranjería que condena a algunos vecinos y vecinas a la ilegalidad o la expulsión, mientras a muchos otros se nos niegan los derechos políticos y de participación.

La crisis económica ha generado un panorama de fuertes desigualdades e injusticia social que provoca grandes problemáticas en distintos ámbitos (trabajo, vivienda, sanidad pública, educación) y que golpea con mucha fuerza al conjunto de trabajadores y trabajadoras. Además la extrema derecha intenta instrumentalizar cualquier diferencia para dividirnos, poniendo en peligro la convivencia, y así desviar la tensión que provoca la injusticia social hacia el rechazo a las personas migrantes.

Por eso creemos que es necesario y urgente ponernos a trabajar y hacer un llamamiento a todas las personas y colectivos que compartan estas ideas e inquietudes a participar en la lucha contra el racismo, el fascismo y la xenofobia, por la igualdad de derechos, contra la discriminación y la segregación y para hacer de Salt y Girona ciudades más justas.

Siempre ha sido un buen momento para actuar contra la injusticia social y construir un entorno donde todas podamos vivir dignamente, !pero hoy es una necesidad ineludible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada