divendres, 18 de març del 2016

Salt renova l'arbrat i reordena els jardins del costat de Mas Mota a plaça Catalunya



● S'han tallat els arbres perquès estaven malalts

Dijous, 17 de març de 2016
L'Ajuntament de Salt està fent aquests dies una reordenació de l'espai de jardins que hi ha al costat del Mas Mota, a la plaça Catalunya. La intervenció s'ha fet seguint recomanacions de l'estudi que han fet els serveis tècnics municipals per detectar arbres malalts als carrers i parcs de la vila i que marcarà les actuacions que s'aniran fent en altres zones de la vila.
Els arbres que s'han tallat son Acer negundo (d'origen americà) que tenien una infecció per fongs a les arrels i que seran substituïts per exemplars joves i sans d'una espècie autòctona.
Els arbres, que a causa dels fongs tenien les arrels dèbils, seran substituïts per Aurons (Acer campestris), d'origen europeu, que son caducifolis i permetran que el sol arribi als jocs infantils a l'hivern.
Les tasques de renovació de l'arbrat serviran també per fer de nou l'enjardinament al costat del Mas Mota. La reordenació de l'espai permetrà plantar els nous arbres, de manera que a l'estiu facin ombra sobre els jocs infantils de la plaça i els parterres tindran heura i deixaran tot l'espai més obert visualment.
L'estudi dels serveis tècnics municipals inventariant els arbres malalts als carrers de Salt, ha detectat prop de 180 arbres en males condicions. Als carrers de Salt i serà de gran utilitat per les intervencions de jardineria als carrers de la vila. L'Alcalde Jordi Viñas ha valorat positivament “Les possibilitats que dona l'estudi per planificar de forma racional la feina dels propers anys”.
Les intervencions als jardins del mas Mota va ser consensuades amb l'associació els Dracs de veïns i comerciants de la zona, que van fer aportacions al projecte original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada