dilluns, 7 de març del 2016

El municipi de SALT se suma als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones


L’Ajuntament de Salt, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, la Fundación Atenea i el grup municipal del PSC de Salt han sumat els seus esforços per organitzar un conjunt d'actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones. Amb aquest programa d'activitats es continua amb l'aposta de la Taula de Dones de Salt per commemorar els diferents actes de la diada amb un programa conjunt. I és que l'objectiu és aglutinar les iniciatives liderades per les diverses administracions, les entitats, les associacions i les agrupacions del municipi, per promoure una visió de la ciutat respecte de les DONES que sigui fruit d’un treball col·laboratiu i en xarxa.

Les àrees de Cultura i d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, conjuntament amb el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i la Fundación Atenea, han organitzat un programa únic d’activitats en motiu del Dia Internacional de les Dones, que té com a objectiu reconèixer la important tasca de les dones en la societat i celebrar les conquestes assolides fins ara. Amb la voluntat de treballar de manera conjunta i col·laborativa, el programa engloba moltes de les activitats que es portaran a terme al municipi per commemorar aquesta diada, tal i com s'ha vingut fent els últims dos anys.

El dimarts, dia 8 de març, a les 18 hores tindrà lloc l'acte central a la plaça de l'Ajuntament, organitzat per les entitats i serveis que formen part de la Taula de Dones del municipi. La regidora de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Salt, Eva Rigau, serà l’encarregada d’obrir l’acte amb la lectura de la Declaració Institucional del 8 de març. Tot seguit, les dones del Projecte Vincles de la Associació Casal dels Infants penjaran un mural dedicat a les dones, que elles mateixes han elaborat, a la façana de l'Ajuntament. A continuació, professionals del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) portaran a terme el taller L'arbre dels Desitjos. I posteriorment, el regidor d'Acció Social, Ferran Burch, serà l’encarregat d’atorgar els premis als guanyadors del III Concurs de Fotografia Amateur "La imatge de la igualtat". Per la seva banda, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i la Fundación Atenea presentaran el Mural de la publicitat sexista. A partir d'aquest moment, les associacions i entitats que conformen la Taula de Dones de Salt faran diverses presentacions per acabar amb una batucada d'homenatge a les dones a càrrec de La Banda del Rec.

A les 20 hores el grup municipal del PSC de Salt, que també s'ha sumat al programa únic amb motiu de la diada, ha programat un acte a la Biblioteca Pública Iu Bohigas que consistirà en la projecció d'un audiovisual, una taula rodona, la lectura d'un manifest i el lliurament dels premis del IV Concurs de Poesia "Dia de la dona".

D’altra banda, l'àrea de Cultura del consistori saltenc ha organitzat diverses activitats al llarg de la setmana. El mateix dimarts, dia 8 de març a les 21 hores, el Teatre de Salt serà l'escenari de l'obra Purga, una lectura dramatitzada de fragments de l'obra de Sofi Oksanen. La recaptació es donarà a la Xarxa de Dones de Girona. El dijous, dia 10 de març a les 20 hores, es projectarà a l'Auditori de la Factoria Cultural Coma Cros el documental Mirades desvelades d'Alba Sotorra, amb una taula rodona posterior.

Finalment, el programa es tancarà amb el concert Elles amb Pep Poblet i Nito Figueras, acompanyats de Sandra Fern &Txell Sust que es portarà a terme dissabte, dia 12 a les 21 hores al Teatre de Salt en el que les dones gaudiran d'un descompte del 30%.​


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada