dimarts, 29 de març del 2016

La setmana gastronòmica “el plat de l'horta” dona el tret de sortida a la Fira de la Flor i el Planter de Salt



● La VIII Fira de la Flor i el Planter es farà el cap de setmana al Parc Monar

Dilluns, 28 de març de 2016

El proper diumenge 3 d'abril es celebra la VIII Fira de la Flor i el Planter de Salt i del 29 de març al 3 d'abril tretze restaurants de la Vila de Salt oferiran “el plat de l'horta” als seus clients. Amb motiu d'aquestasetmana gastronòmica, els establiments de menjars de la vila que oferiran una amanida elaborada amb productes de les hortes de Salt .
La gastronomia és un dels atractius de la Fira de la Flor i el Planter, que es farà a Salt el proper cap de setmana i comptarà amb la novetat d'un espai gourmet amb el Food Truck Petit Isard i La Creperie Cinnamoon.
La Fira oferirà des de jornades tècniques per als professionals, fins a passejades per les hortes per al públic, tallers per als més petits i la possibilitat d'adquirir planter, flors, fruiters, plantes medicinals i molt més el diumenge al Parc Monar.
Les activitats començaran divendres a la tarda a la Factoria Cultural Coma Cros amb la jornada tècnica “Els preparats vegetals i la defensa vegetal en explotacions d'autoconsum” a càrrec del mestre jardiner Jordi Puigdefàbregas, que explicarà com fer preparats de plantes assequibles i com aplicar-los perquè siguin efectius.
Dissabte les activitats de la fira continuaran a les cinc de la tarda amb la passejada per les deveses “Les males herbes comestibles de l'horta de Salt. Altres verdures per conèixer” a càrrec de d'Evarist March, botànic i director de Naturalwalks. La passejada és gratuïta i sortirà del C/ del Rec.
Diumenge de les nou a les dues del migdia trobareu al Parc Monar planter, flors, fruiters, plantes medicinals, eines i tot el relacionat amb la flor i el planter. Els que vulguin conèixer des deveses podran fer una passejada amb bici elèctrica per conèixer aquest espai, per als més petits hi haurà tallers i contes. A més la fira comptarà amb un espai gourmet amb el Food Truck Petit Isard i La Creperie Cinnamoon, que han creat plats especials per aquest esdeveniment.
Durant la  setmana prèvia, 29 establiments comercials de la vila decoraran els seus aparadors amb elements florals i de l'horta amb motiu del Concurs d'Aparadors que es realitza cada any. El lliurament del premi al millor aparador es farà el mateix diumenge a les 11h al Parc del Rec Monar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada