dilluns, 29 d’abril del 2013

Canvi d’horaris i millores a la deixalleria de Salt


Cuadro de texto:  ajuntament de salt

Nota de premsa


Canvi d’horaris i millores a la deixalleria de Salt
●  Els canvis d’horaris s’aplicaran a partir del mes de maig
  Tancarà als migdies i obrirà els diumenges al matí
Dilluns, 29 d’abril de 2013
A partir del mes de maig canvia l'horari de la deixalleria de Salt. Ara, tancarà al migdia a causa de la seva baixa utilització i, per contra, obrirà els diumenges al matí, de 9 a 14 h. D'aquesta manera es pretén optimitzar l'horari i poder atendre al públic tots els dies de la setmana. L'horari passarà a ser:
•           De dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i de 16 a 19 h.
•           Dissabtes i diumenges, de 9 a 14 h.
Aquest canvi s'inclou dins el paquet que ofereix la nova empresa concessionària, A. J. Ruz, la qual explotarà el servei de deixalleria a Salt els propers quatre anys.
D'altres millores a destacar són el canvi dels 8 contenidors de 20 m3 actuals, per uns de 25 m3, així com la instal.lació 3 més de 9 m3 per a la recollida diferenciada de vidre pla, poliestirè expandit (porexpan) i pneumàtics. També s'ubicaran dos compactadores per al paper/cartró i els envasos lleugers.
Es renovarà tota la senyalització de la instal.lació, amb la incorporació de senyals sobre el paviment i un panell informatiu a l'entrada, i també s'ampliarà la zona de coberts per als residus especials i reutilitzables, tot enllaçant les dues casetes actuals.
D'altra banda, a partir del divendres 3 de maig, es recupera el servei de deixalleria mòbil a Salt. Aquest servei s'oferirà tots els divendres, de 9 a 14 h, a la Rambla de la Massana, coincidint amb el mercat setmanal.
Algunes de les millores que s'aniran engegant al llarg de l'any inclouen un centre de recuperació i reutilització de residus, un servei de deixalleria virtual, l'establiment d'un mercat de segona mà, un registre i control d'accessos, així com l'oferta de tallers i visites guiades a la instal.lació.
L'any 2012, la deixalleria de Salt va rebre un total de 7.769 visites, i s'hi van aportar unes 847 tones de residus, la majoria runa, mobles i trastos vells, paper/cartró i ferralla electrònica.
Val a dir que amb aquesta licitació, l'Ajuntament de Salt ha aconseguit un estalvi anual de 71.909,00 €. Tant el Consell Comarcal del Gironès, com l'Ajuntament, esperen donar un nou impuls a la gestió dels residus municipals al municipi, mitjançant el foment de l'ús de la deixalleria i prioritzant pràctiques com la reutilització de residus.
Per a més informació:
972 24 91 91 (ext 1307)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada