dijous, 18 d’abril del 2013

Salt celebra la I Trobada Comunitària per a la millora de la convivència a l’espai públic




Nota de premsa

En el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de l’Obra Social “la Caixa”, desenvolupat per entitats socials a 17 territoris de tot l’estat, es promou laMonografia Comunitària, “El Quadern de la Plaça”

Salt celebra la I Trobada Comunitària per a la millora de la convivència a l’espai públic

·        La I Trobada Comunitària s’emmarca en el procés d’execució del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), desenvolupat a Salt per l’Ajuntament de Salt, Casal dels Infants, acció Social als Barris i l’Obra Social "la Caixa".
                                                         
·        En la I Trobada Comunitària representants públics, professionals i ciutadania s’uneixen amb motiu de la presentació de la Monografia Comunitària “El Quadern de la Plaça”, un document que recopila i organitza els coneixements existents sobre infància i famílies en l’espai públic i les diferents relacions de veïnatge que s’hi estableixen, dins de les accions del Projecte “Juguem?”.

·        El Projecte “Juguem?” és una acció comunitària de treball en xarxa que pretén ordenar i articular de forma prioritària les accions adreçades a infància i família en medi obert.

·        “El Quadern de la Plaça” fa, a més, una anàlisi més detallada de la situació de la convivència a l’entorn de la Plaça dels Colors, per tal de millorar els usos de l’espai i les relacions socials que s’hi donen i poder projectar propostes que aportin una resposta de forma conjunta.

Salt, 19 d’abril de 2013.- L’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, el director general de l’Obra Social “la Caixa”, Jaume Lanaspa i la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguerinauguraran la I Trobada Comunitària de Salt, acompanyats pels veïns i veïnes, i entitats i associacions de la ciutat. Junts duran a



terme la presentació pública del document compartit Monografia Comunitària. El Quadern de la Plaça, que tindrà lloc a la sala de reunions del Mercat de Salt el  proper divendres 19 d’abril, a les 10’30h.

La I Trobada Comunitària es planteja com a un espai de participació obert en el qual representants polítics, professionals i ciutadans compartiran els resultats recollits a la Monografia Comunitària “El Quadern de la Plaça”, un document que recopila i organitza els coneixements existents sobre infància i famílies en l’espai públic, dins del conjunt de les accions que impulsen l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès – Salt en el marc del Projecte “Juguem?”.

La Monografia Comunitària és el resultat d’una investigació participativa basada, fonamentalment, en l’escolta activa, en la qual hi han participat veïns i veïnes, professionals vinculats al barri, i representants polítics. Una pràctica de treball social comunitari que pretén generar un model propi del territori en intervenció per a la millora de la convivència, els usos i les relacions socials en l’espai públic. El procés que ara s’enceta a la Plaça dels Colors està previst poder repetir-lo a d’altres places i espais de Salt.

Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural és impulsat per l'Obra Social "la Caixa" a 17 territoris d'Espanya en col·laboració amb diferents entitats socials i administracions locals.

La iniciativa consisteix en una intervenció preventiva i promocional que fomenta les relacions interculturals, afavorint la cohesió social i, en definitiva, pretén l'empoderament de la societat a favor de la convivència i el desenvolupament comunitari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada