dimecres, 24 d’abril del 2013

L’AMPA DE L’ESCOLA EL GEGANT DEL REC DE SALT VOL IMPULSAR LA CONSTRUCCIÓ D’UNA NOVA ESCOLA

L’AMPA DE L’ESCOLA EL GEGANT DEL REC DE SALT VOL IMPULSAR LA CONSTRUCCIÓ D’UNA NOVA ESCOLA AMB CRITERIS DE BIOCONSTRUCCIÓ I APOSTANT PER L’AUTOCONSTRUCCIÓ

La proposta, que ja ha estat presentada al delegat d’Ensenyament a Girona, proposa que pares i mares a l’atur participin en les obres.

L’escola El Gegant del Rec de Salt fa set anys que es troba en barracons. Els integrants de l’AMPA, farts d’esperar que es construeixi el nou centre, han decidit implicar-se en el projecte cobrint dos objectius: promoure la  bioconstrucció i al mateix temps, donar feina a pares i mares de l’escola que es troben a l’atur. A més, es vol implicar tota la comunitat educativa d’El Gegant del Rec, en un procés participatiu i obert. L’AMPA compta amb el suport i la implicació de la Universitat de Girona.

L’AMPA va presentar la proposta al delegat del departament d’Ensenyament de la Generalitat, Albert Bayot, el 18 d’abril passat. La idea és desencallar la construcció de la nova escola. A la reunió també hi van assistir l'equip directiu del centre, tècnics dels Serveis Territorial, el regidor i la tècnica de l’àrea d’ensenyament de l'Ajuntament de Salt i representants de la Universitat de Girona amb la vicerectora d’Estudiants, Cooperació i Igualtat, Maria Rosa Terradellas, al capdavant.

Fa set anys que l'escola està en barracons, en un terreny cedit des del 2009. Tot i que existeix un acord de govern del 2010 per iniciar la construcció de l’edifici, encara no s'ha inclòs al pressupost per a dur-ho a terme.

El projecte dels pares i mares és innovador i engrescador. Consisteix en una construcció per fases, per esponjar la despesa i optimitzar recursos, i pensada amb criteris de bioconstrucció (materials propers i ecològics, edifici eficient energèticament, ús d’energies renovables, etc.). El projecte contempla també un vessant social i participatiu amb l’aposta per l’autoconstrucció.

L’Ajuntament de Salt hi dóna suport i des dels Serveis Territorials a Girona del Departament d'Ensenyament han promès estudiar la proposta i traslladar-la a estaments superiors per valorar-ne la viabilitat i possibilitats. Així doncs, l’escola espera que la Generalitat doni llum verd al projecte. L’AMPA considera que en aquests moments d'incertesa social i econòmica, aquest projecte pot ajudar a desencallar la situació i il·lusionar a educadors, familiars, alumnes i veïns d'El Gegant del Rec.

Salt, 24 d’abril de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada