dimarts, 31 de maig del 2016

Salt acull dissabte la primera trobada de col·leccionisme del Gironès

La trobada d'aficionats a la filatèlia es farà a la Factoria Cultural Coma Cros

Dimarts, 31 de maig de 2016

El proper dissabte 4 de juny els aficionats a la filatèlia tenen una cita a la factoria Cultural Coma Cros de Salt, que acull la que serà primera trobada de col·leccionisme del Gironès, de les 10 a les 20h. A la inauguració és presentarà el mata-segells turístic de Girona i un Tusello més sobre, commemoratiu de la trobada.
Des de les 10 del matí, fins a les vuit del vespre estarà activa la zona d'exposició i comercial, oberta a tot el públic, que podrà gaudir de numismàtica antiga, és a dir, de monedes d’altres èpoques, de filatèlia clàssica i de l’època republicana, bitllets, etc. Tot un món que ens farà viatjar en el temps per entendre com comerciaven els nostres avantpassats. Una part de les exposicions han estat cedides per la Societat Filatèlica de Girona, i d’altres són de col·leccionistes privats.
Les activitats es complementaran amb un seguit de conferències sobre filatèlia a partir de les 11h :

  • La primera, a càrrec de Xavier Andreu, exposarà l’exili republicà del 1939 a través dels documents filatèlics que ha localitzat.
  • La segona la farà Salvador Plantalech que parlarà del paper-moneda que molts municipis van editar i van posar en circulació durant la Guerra Civil (1936-1939)
  • Finalment, la tercera conferència serà a càrrec d’Albert Vilar, qui parlarà del col·leccionisme popular de monedes.​

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada