dijous, 19 de maig del 2016

Ajuntament Generalitat acorden les normes per l'adjudicació dels pisos de lloguer

L'alcalde es felicita que Salt disposi de 30 habitatges més per lloguer

Dijous, 18 de maig de 2016

L'Ajuntament de Salt i la Generalitat han acordat avui a Salt els mecanismes i requisits que regularan poder accedir als 30 pisos del bloc ocupat fins el mes passat i que la Sareb ha cedit per lloguer social. La cessió dels pisos es farà efectiva quan s'hagin fet les reformes necessàries als habitatges, que assumeix la Sareb.
L'acord s'ha fet durant  la visita institucional que ha fet a Salt la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. L'alcalde, Jordi Viñas, considera molt important que el consistori pugui disposar d'aquests 30 pisos al carrer Doctor Castany, 91 i que a més la cessió s'hagi fet evitant el desallotjament forçós de les famílies que l'ocupaven, a qui també se'ls ha trobat altres habitatges.

Jordi Viñas, alcalde de Salt, ha explicat que des que va arribar a l'alcaldia l'estiu passat solucionar el tema del Bloc Salt ha estat una dels eixos de treball del govern municipal. “Finalment s'ha pogut recuperar aquests habitatges del sector bancari el que suposa un pas important en les polítiques socials del govern municipal”, ha manifestat l'alcalde.

Per poder accedir als pisos caldrà que la persona sol·licitant estigui empadronada al municipi de Salt i amb una antiguitat continuada de 3 anys. Les sol·licituds es podran obtenir i s’han de lliurar i registrar al Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Salt, així com també, a l’Oficina Local d’Habitatge.

Els solicitants es repartiran en tres grups, segons el seu nivell d'ingresos, per aconsseguir una diversistat de rendes al bloc. Es reserven dos habitatges per a persones amb discapacitat, tres més per un projecte social de l'Ajuntament de Salt i dos més per a casos urgents de la Mesa d’emergències econòmiques i socials de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Entre totes les persones sol·licitants admeses es realitzarà un sorteig públic per determinar les persones adjudicatàries. I entre totes les persones que rebin pis es farà un altre sorteig per a assignar l’habitatge concret.


Les persones sol·licitants admeses que no hagin resultat adjudicatàries formaran la llista d’espera, que també s’ordenarà mitjançant sorteig. Aquesta llista d’espera tindrà tres anys de vigència i servirà per cobrir les eventuals baixes que es produeixin entre els adjudicataris seleccionats.​

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada