dilluns, 18 d’abril del 2016

FRONTERES, sobre la crisi de les persones refugiades



a càrrec de la Plataforma Stop Mare Mortum
Divendres 22 d'abril, 19:30h a la Coma Cros de Salt 
(Sala de formació)


Durant les darreres dècades milers de persones han mort intentant travessar la Mediterrània, que així s'ha convertit en una gran fossa comuna, un mare mortum. Els naufragis, sempre en viatges de sud a nord i d'est a oest i mai en sentit contrari, es produeixen perquè unes fronteres europees tancades i barrades amb murs, filats, tanques i lleis d'estrangeria els forcen a ser clandestins i, per tant, subjectes a traficants, subembarcacions i totes les formes d'inseguretat. Això mateix explica el silenci atronador que durant tants anys  ha envoltat aquesta tragèdia.

Però l'èxode que ha provocat la guerra a Síria ha fulminat el silenci: les imatges d'infants, dones i homes intentant desesperadament arribar a les costes gregues de Lesbos i Kios o amuntegats en camps de refugiats-concentració o peregrinant per tota Europa per trobar un lloc on creuar les fronteres que se'ls anaven tancant una rere l'altra, han saltat per fi a les primeres pàgines. I amb elles s'ha fet evident el millor i el pitjor d'Europa: la solidaritat de molta de la seva gent; però també la immoralitat dels governs estatals, el ressorgiment de la xenòfobia i les polítiques migratòries d'una Unió Europea disposada a mercadejar amb els drets humans comprant a Turquia el dret d'expulsar els refugiats.

Ara que les fronteres de l'Europa-fortalesa i les seves conseqüències han quedat al descobert, les hem de conèixer i debatre. Us convidem a fer-ho amb la Plataforma Stop Mare Mortum.    

Us hi esperem!

Organitzen: Capoiera Canigó i l'Espai Antiracista Salt-Girona
Col·labora: Plataforma Stop Mare MORTUM 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada