dimecres, 25 de novembre del 2015

Salt diu NO a la Violència envers les Dones




El municipi SALT es suma als actes en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les dones, el dia 25 de novembre, les associacions de dones, les entitats del tercer sector, l’Ajuntament de Salt i el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt han treballat conjuntament per a oferir un programa únic d’actes i activitats en commemoració de la diada. Amb aquesta suma d’esforços, la societat civil de Salt mostra el seu rebuig contra la violència masclista i es compromet a treballar en xarxa per a la seva eradicació a través de programes preventius adreçats als més joves.

La Taula de Dones de Salt, formada per representants de les administracions, associacions i entitats del tercer sector, ha estat treballant de forma conjunta en el disseny i organització dels actes a Salt en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere (el 25 de novembre). L’objectiu ha estat confeccionar un programa únic que inclogui la resta d'iniciatives que s’han organitzat a Salt amb motiu d’aquesta diada, per tal que serveixi com a testimoni del rebuig unànime contra la violència de gènere.

Les activitats per a commemorar la diada es van iniciar els passats dies 11 i 13 de novembre, dates en les quals va tenir lloc la Jornada "Introducció a la perspectiva de gènere des d'una mirada interseccional" a càrrec de la Fundació Surt i organitzada per la Fundación Atenea. Aquesta formació pretenia introduir i reforçar la perspectiva de gènere en l’acció social, tenint en compte no només el gènere sinó també altres eixos de discriminacions i privilegis com ara l’edat, l’orientació sexual, la diversitat funcional, l’origen, etc.

El
 dimarts dia 24 de novembre a les 13.00 hores a l'Auditori de la Coma Cros es representarà l'obra de teatre social "És de Conya?" de la companyia de teatre Nus. L'espectacle està subvencionat pel Institut Català de les Dones i aborda la temàtica de la violència de gènere, però també parla d’un món més proper, el dels sentiments. Mostra de prop la fràgil línia que separa les relacions desiguals de les relacions sanes. En aquesta activitat participaran alumnes dels IES Salvador Sunyer i Vallvera de Salt.

L'acte central, organitzat per la Taula de Dones de Salt, tindrà lloc davant de la porta principal de l’Ajuntament de Salt el dimecres 25 de novembre a les 18.00 hores. Durant aquest acte es llegirà el manifest institucional signat per totes les administracions catalanes a càrrec del regidor d'Acció Social, Ciutadania, Habitatge i Ocupació, Ferran Burch. També nens i nenes de diferents programes socioeducatius del municipi penjaran el llaç commemoratiu de la diada i exposaran un mural en contra de les violències que ells i elles han elaborat. A continuació, diverses associacions de dones i serveis públics interpretaran performances, poemes i llegiran els seus manifestos. I finalment, es comptarà amb l'actuació dels alumnes de l'IES Vallvera que presentaran una flashmob que servirà de tancament de l'acte.
Aquest any cal destacar la implicació de diferents entitats, associacions i serveis del municipi, que, sota la coordinació del SIAD del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, l’Àrea d’Integració i Convivènciade l’Ajuntament de Salt i la Fundación Atenea han participat en el disseny del programa de la diada amb il·lusió i de manera activa. Amb tot això, s’ha comptat amb la participació de: el SIE- Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista del Departament de Benestar Social i Família, el Projecte Juguem?, l’Associació La Casita, el Centre Obert Infantil Municipal, el SIE de Càritas, el Casal Obert Infant i el Casal Obert Adolescent de l'Associació Casal dels Infants, la Fàbrica Jove de Salt, l'Associació No t'aturis, l'Associació Dones d’Amal, l’IES Vallvera, l’Associació de dones Wakkilare, el projecte Vincles de l'Associació Casal dels Infants i la Comissió Femenina de la CASC.

El dia 28 de novembre, la Coordinadora d'Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC) ha organitzat una Xerrada sobre mutilació genital femenina i matrimonis forçats. Aquesta xerrada serà a càrrec d’Imma Sau, pediatra de l'ABS de Santa Coloma de Farners i de Bombo Ndir, mediadora comunitària de la CASC.

El programa d'enguany es tancarà el proper dia 18 de desembre amb la Jornada – formació "Nens i Nenes que pateixen violència de gènere a la parella" a càrrec de Raul Lizana, Psicòleg, formador de professionals en intervenció en violència de gènere. Aquesta formació estarà adreçada a professionals de diferents serveis i entitats que treballen directa o indirectament amb infància i joventut o amb dones que puguin haver patit o que estiguin patint situacions de violència masclista. Es tracta d'una activitat organitzada pel SIAD del Gironès-Salt i finançada per l'Institut Català de les Dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada