dimecres, 25 de novembre del 2015

L'Ajuntament de Salt participa en la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Es repartira un llibre sobre reciclatge a totes les escoles

L'Ajuntament de Salt participarà en l'edició d'enguany de la la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb un conjunt d'activitats que s'enquadren en els eixos de sensibilització, socialització i sostenibilitat. Les diferents activitats s'han organitzat de forma transversal, implicant diverses àrees municipals. Les regidories implicades són les de Cultura, Educació i Entorn Natural-Medi Ambient i també s'ha treballat coordinadament amb el Consell Comarcal del Gironès.

Pel que fa a la "sensibilització" vers un consum responsable, la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus. Les accions previstes son: l'edició i distribució d'un full informatiu amb informació sobre el reciclatge de residus. Tallers de reutilització de materials que es faran a la deixalleria municipal el 28 i 29 de novembre. La difusió a través de la Biblioteca Municipal i xarxes de la Setmana Europea sobre la reducció de residus i la distribució d'un llibre de «Les Tres Bessones» sobre el reciclatge a tota la mainada que fa 2n de primària de les escoles de Salt, amb la intenció que el llibre arribi a les famílies. Alhora se'n deixaran uns lots a les escoles per poder-lo treballar.

També dins el «Juguem?» i en col·laboració amb l'escola de Belles Arts, es farà un taller de confecció de fanalets de Nadal amb material reciclat que s'utilitzarà per a l'embelliment i decoració de diferents espais municipals en motiu del Nadal.

Pel que fa referència a la socialització s'aprofitarà per difondre la nova ordenança que bonifica l'ús de la deixalleria municipal. Una de les primeres mesures de fiscalitat ambiental que s'ha pres des de l'Equip de Govern per incentivar la reducció de residus.

L'eix de la sostenibilitat es concreta en l'adhesió de cares al 2016 a l'ESTRATÈGIA CATALANA CAP AL RESIDU ZERO (ECRZ) (http://estrategiaresiduzero.cat/).

La Setmana Europea de la prevenció dels residus es celebra des de ja fa sis anys a Europa. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Enguany la Setmana se celebrarà del 21 al 29 de novembre.

Per més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada