dijous, 16 de juliol del 2015

Les retribucions de l'equip de govern de Salt baixen prop d'un quatre per cent

 El nombe de grups i la seguretat social fa que la totalitat dels regidors costin prop d'un 11% més

Dijous, 16 de juliol de 2015

Malgrat les despeses en retribucions als regidors pugen un 11,40 per cent, les destinades a l'equip de govern de Salt baixen un 3,74 per cent. L'augment de les retribucions als regidors es deu a que hi ha més grups municipals, a que els canvis en la legislació obliguen a l'Ajuntament a fer-se càrrec de la seguretat social, i a l'acord de regularitzar les retribucions als regidors que eren anormalment baixes.

Des de l'equip de govern de Salt s'ha parlat amb tots els grups amb representació al consistori i s'han recollit les propostes de tots, tot i que evidentment no ha estat possible incorporar-les totes.
De les converses amb els grups de la oposició se n'ha després una puja de les retribucions per als regidors, que eren anormalment baixes. D'aquesta manera les assistències als plens que pujaven a 250 € passaran a 400 €, el que sumat a l'increment de despesa en seguretat social a la que obliga la LRSAL i l'increment en el nombre de grups, suposa una puja del prop del 60 per cent en la despesa destinada als regidors a la oposició.
La LRSAL (Ley de racionalización y sostenibilidad de la Administración Local) estableix per una població del nombre d'habitats de Salt un sou màxim de 55.000 € per als membres de l'equip de govern. Amb les retribucions que es porten a aprovació aquest vespre la màxima retribució és de 32.000 €, molt per sota del màxim permés.
Pel que fa a l'equip de govern, les seves retribucions baixen un 3%. La baixa arriba al 3,74 si es té en consideració que les places destinades a personal eventual de confiança no està previst que s'ocupin.​

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada