dijous, 9 de maig del 2013

EL NYAP DE FRIGORIFICS DEL TER ENCARA ES POT ARREGLAR - IPS


EL NYAP DE FRIGORIFICS DEL TER ENCARA ES POT ARREGLAR
Independents per Salt planteja aturar el projecte de modificació del pla general i fer un procés participatiu amb els veïns per dissenyar de nou l’espai.

En motiu del període d’al·legacions per a la nova Modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per a la zona de Frigorífics del Ter, Independents per Salt (IPS) ha presentat un seguit de demandes per tal d’aturar i reformular la proposta que va portar a aprovació inicial l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt.
Ferran Burch, portaveu d’IPS, creu que es un moment clau per aturar el nyap que es va aprovar amb l’anterior equip de govern i iniciar un procés participatiu amb els diferents agents implicats.
La modificació anterior, aprovada el 2009, va ser un dels pitjors exemples de governar d’esquenes a la població. Es va dur a terme sense escoltar les reivindicacions dels veïns i en canvi cedint a totes les demandes i interessos dels promotors. Ara, amb algunes modificacions,  es repeteix la situació.
Després d’incomplir tots els terminis per al desmantellament de l’activitat industrial i urbanització de l’espai, l’Ajuntament podria optar per revocar l’anterior modificació i iniciar des de zero i sense drets adquirits per als promotors, el disseny de la zona que avui encara ocupa l’empresa Frigorífics del Ter.
Però l’actual equip de govern ha considerat que el millor era mantenir les 207 vivendes a la zona, empetitir la mida de les vivendes i construir d’esquenes al barri mantenint el verd privat. I tot això, allargant els terminis de desenvolupament a la promotora fins a finals del 2020.

Per totes aquestes raons, Independents per Salt seguirà defensant un desenvolupament del poble molt més lligat al seu entorn, sostenible i que millori la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Aquesta modificació es portarà a aprovació definitiva en el transcurs dels propers mesos en un ple municipal i serà aquí, una vegada més, on es reflectirà el model de poble que defensa cadascú

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada