dijous, 23 de març del 2017

La primera fira catalana de Food Trucks es fa a Salt a partir de divendres



● Hi haurà espais per als professionals i oferta gastronòmica per als visitants

El proper 24 i 25 de març Salt farà la primera Food Truck Market & CO. a l'Era de Cal Cigarro, que serà la primera fira sectorial per a professionals de la gastronomia itinerant que es fa a Catalunya, amb la voluntat, com ha explicat
a l'acte de presentació l'alcalde Jordi Viñas, de convertir-se en la fira de referència del sector. L'alcalde també ha destacat que la nova fira és una nova oportunitat per Salt per situar-se al mapa, i complementa les tres fires ja existents a la vila: la Fira de la flor i el planter, la fira tèxtil i la fira del cistell, que aquest any compleix 20 anys.

Prop de trenta furgonetes de menjars i una desena d'expositors de serveis professionals per food trucks seran presents a la fira, que comptarà amb dos escenaris, un per a les actuacions musicals i l'altre amb una amplia oferta d'espectacles familiars. 

La fira està pensada perquè els professionals puguin conèixer l'oferta de serveis per al seu negoci i formar-se en temes tècnics i alhora planteja també un espai perquè famílies i consumidors hi passin una bona estona. A més de l'oferta en menjar i beguda, els visitants podran gaudir d'espectacles musicals i animació per a tota la família.
Per Alex Barceló, regidor de promoció de la ciutat “Es tracta d'una fira, no només d'un esdeveniment. La gastronomia és el reclam perquè vingui gent interessada, però també es un espai per als professionals”
La Food truck market &CO. S'organitzarà en tres espais: Empresa, Market i Pícnic, cadascun amb el seu objectiu diferenciat.

L'Espai Empresa s'orienta a que puguin interactuar professionals i empreses del sector i s'hi faran també una sèrie de conferències per a un públic professional. S'hi presentarà per exemple la primera “Guia per la preparació i venda ambulant d'aliments en vehicles remolcs” per part de la Generalitat de Catalunya, també es plantejarà quin és el procés d'homologació d'aquesta mena de vehicles, i es farà una xerrada sobre comunicació en temes de gastronomia que anirà a càrrec de Txell Costa. La part d'atenció als professionals comptarà amb suport per als emprenedors i la presència de les associacions del sector.

Els professionals del sector podran conèixer una desena d'expositors de maquinària d'hoteleria, carrossers i tallers especialitzats en Food Trucks. Hi haurà vehicles en exposició, i fins i tot es podrà seguir pas a pas la construcció d'un vehicle en directe. També hi podran trobar especialistes en branding i packaging, parament i disseny d'interiors.

Els espais més lúdics es trobaran a l'Espai Market i l'Espai Pícnic. Tots dos comptaran amb furgonetes amb oferta gastronòmica però es diferencien en que el primer estarà obert tot el dia amb actuacions pensades per al públic en general, mentre que l'espai Pícnic estarà més pensat per un públic familiar i infantil.​


Magda Ana Arenós i Gloria Prat, representants de l'associació gironina de food trucks, van valorar molt positivament la iniciativa de Salt i van afirmar que els food truck han vingut per quedar-se a la vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada