dimecres, 23 de novembre del 2016

L'Ajuntament de Salt contracta sis joves apuntats al Programa Garantia Juvenil

Els contractes son de pràctiques i d'un mínim de sis mesos


Aquest mes de novembre l’Ajuntament de Salt ha contractat a sis joves que es troben dins del programa de Garantia Juvenil. La majoria d’ells són de Salt, i tots tenen un contracte de pràctiques per un mínim de sis mesos.

Els joves treballaran en un àmbit relacionat amb els estudis superiors que hagin cursat cada un d’ells. Concretament, treballaran fent tasques de suport administratiu, com a dinamitzadors esportius i com a observadors i educadors de carrer.
El mes d’octubre d’aquest any 390 joves saltencs (d’entre 16 i 29 anys) estaven apuntats a l’atur. Amb aquesta iniciativa el que s’intenta és que aquest nombre es redueixi i que els joves puguin accedir a tenir una experiència laboral relacionada amb els seus estudis.

Els dos principals requisits per accedir a aquesta contractació en pràctiques eren: tenir estudis superiors (cicle formatiu de grau mitjà, cicle formatiu de grau superior, títol universitari o certificat professional), i estar inscrit a la Garantia Juvenil.

Garantia Juvenil és una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, que garanteix oportunitats als i les joves de 16 a 29 anys que ni treballen ni estudien, i també ofereix ajuts a les empreses. Els projectes que es realitzen aquí són gestionats, aprovats i subvencionats pel SOC (Servei Català d'Ocupació). Són serveis que s'ofereixen de manera gratuïta i que es basen en programes de formació, inserció, emprenedoria i orientació laboral. Els i les joves beneficiaris compten amb l'ajuda i l'acompanyament dels professionals que hi treballen en tot moment.


Garantia Juvenil no només ofereix aquest programa de contractació en pràctiques, sinó que n’existeixen molts d’altres els quals donen cabuda a la resta de joves inscrits que ni estudien ni treballen. La resta de programes d’enguany estan arribant a la seva fi, i s’espera properament la publicació dels nous per aquest 2017. ​

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada