dimecres, 24 d’agost del 2016

Diada histórica dels Marrecs a la festa major de Salt 2016



Crònica d’una Festa Major de Salt històrica.

Per primera vegada en els nostres vint d’anys d’història, els Marrecs de Salt portàvem un programa amb tres castells de la gamma alta de vuit pisos. Un nivell que ens havia de posar en el top 15 de les millors colles del món casteller. Una Festa Major de Salt de màxims, que juntament amb les tres colles convidades ha tingut castells per a tots els gustos.



Després dels pilars caminats, la primera ronda ens posava la diada de cares tot descarregant el 5d8. El primer que intentàvem enguany i que ens ha sortit d’allò més bé. A més, sembla que es consolida com a bona la opció dels últims anys d’obrir plaça amb aquest castell. Les sensacions eren òptimes per afrontar els reptes que encara quedaven.



5-de-8



La segona ronda era el moment escollit per treure’ns l’espineta de la torre carregada de Quart. I la cosa ha començat amb un peu compacte que funcionava molt millor que l’última vegada. Proba d’això és que s’ha carregat amb molt bones mides. La sortida però, ha resultat fatal per al castell, que ha cedit en trencar-se el tronc. 2d8fc.



2-de-8-amb-folre



Semblava que els plans es començaven a tòrcer, però en un gest com el de les colles grans, hem reclamat el que crèiem nostre. Havíem vingut amb un castell completament inèdit i el volíem fer. I l’hem fet. Hem inaugurat una casella nova a la nostra base de dades. Per primer cop a la història, els Marrecs de Salt fèiem el 7d8. Un castellot impressionant que no hem pogut descarregar per ben poquet. Segur que els nervis del repte i arrossegar la caiguda anterior no han ajudat gaire. Malgrat tot, s’ha vist un castell completament al nostre abast i que mereix ser descarregat a la propera ocasió que tinguem. 7d8c.



7-de-8-carregat



I com que no es pot tenir tot, doncs hem hagut de descartar el pilar de  sis per després de les vacances. “Gajes del oficio”.



A plaça ens acompanyaven els Xerrics d’Olot, que han signat la millor actuació mai feta fora de casa descarregant el 4d7, el 3d7 i el 5d6. Aquest any els nostres fillols estan a tope. A veure què podran fer a Festes del Tura.



Uns altres habituals d’aquesta diada, a més dels Xerrics, són els Xicots de Vilafranca. I és d’especial menció el fet que els penedesencs han fet tres actuacions entre dissabte a la tarda i diumenge. I no pas actuacions menors, ja que han signat tres tripletes en les tres diades. La segona d’elles i la més llunyana, aquí a Salt. 3d8, 2d7, 4d8 pels Xicots.



La quarta colla a plaça eren els Xics de Granollers, que venien a trencar els seus registres de la temporada, però que el 4d8 carregat de la primera ronda els ha obligat a trepitjar el fre. Així doncs, han hagut de descartar el 2d8f que s’havien plantejat per fer un 5d7 i un 3d7. Una llàstima pel del Vallès.



celebracio



Ara és el moment de prendre’ns unes vacances. De recuperar-nos d’aquest primer tram de temporada intens i apassionant. D’agafar noves energies per setembre. De descansar sabent que hem deixat deures pendents, però ben orgullosos del que hem fet i fins on hem arribat, que no és gens fàcil. I ja veureu que poc a poc tots anirem siguent conscients que aquella diada de Sant Jaume del 2016 a Salt va ser de les més grans mai fetes pels Marrecs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada