dimecres, 31 d’agost del 2016

Joves de tot el món restauren l'aiguamoll del veïnat a Salt per afavorir la presència d'amfibis

El Camp de Treball “Un salt a la natura – Jump to the nature” ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat pel cau de Salt

Dimecres, 31 d'agost de 2016

Joves de tot el món d'entre 18 i 29 anys, seran a Salt fins el proper tres de setembre treballant en les feines de connexió de dues basses temporànies a l'aiguamoll del veïnat -també conegut com la gorga d'en Quirze- . Les tasques volen afavorir un habitat adequat per als amfibis i les realitzen dins el Camp de treball “Un salt a la natura – Jump to the nature” gestionat per l'Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat de Salt.
La importància ecològica d'aquestes basses és que són temporànies (s'assequen periòdicament) el que fa que no hi visquin peixos que puguin depredar els ous o les larves dels amfibis.
En aquesta edició del camp de treball, que té una durada de quinze dies, hi han participat , dos nois japonesos de 20 anys, dues noies franceses de 27 anys, una noia catalana de 18 i un noi de 20, una noia ucraïnesa de 20 anys, un noi de la República Txeca de 24 anys, una noia mexicana de 20 anys, dues noies i un noi d'Alemanya de 19, 24 i 25 anys, un noi de Sèrbia de 19 anys, i dues noies de Turquia de 22 anys.
Els participants al projecte han manifestat que la seva voluntat a l'hora de triar aquest projecte ha estat “conèixer gent jove d'altres països i noves cultures d'arreu del món" a més de participar en un projecte que fos un benefici per la comunitat. Alguns han explicat que “treballar en la natura et permet desconnectar del món, trobar-te a tu mateix" i que com a persones preocupades per la natura el projecte els va captivar des del primer moment.
Els participants, a més de les feines a l'aiguamoll del veïnat, han estat rebuts per l'Ajuntament per compartir i conèixer detalls sobre la vila de Salt i les seves particularitats, la cultura Catalana i les diferents tasques que es fan des del consistori pels Saltencs, han fet un taller de ràdio a Ràdio Salt,i s’han endinsat en el món dels graffitis i en la construcció d’objectes amb fibres tèxtils.
El Camp de treball és gestionat, des de fa tres anys, per l'Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat de Salt i organitzat per la Direcció General de Joventut , amb la col.laboració de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salt, el Consorci del Ter i el Consorci del Pla de l'Estany.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada