dimarts, 22 d’octubre del 2019

L'associació de veïns de la Massana celebra eleccions

EDITORIAL
David Abad
President TvSalt


Les associacions veïnals han jugat un paper molt rellevant en la transformació dels barris i en la millora de la vida de les persones, sobretot a les dècades dels 70 - 80, sobretot a Catalunya, temps en els que ens trobàvem en l'edat de les pedres políticament parlant, és a dir, s'havia de construir tot.
Com el conjunt dels moviments socials, les entitats veïnals també van patir la seva crisi, provocada per les eines de destrucció massiva dels poderosos.
Per sort, sembla que la gent torna a organitzar-se, a reivindicar la veu dels veïns i la lluita per la transformació dels barris.
Un exemple és l'associació de veïns de la Massana, entitat relativament jove com el barri.
Demà 23 d'octubre els veïns de la Massana podran votar, escollir la junta directiva que dinamitzarà l'associació durant aquesta legislatura. Tenim dues candidatures encapçalades per en Miquel Castillo i Antonio Rodríguez.

La llista d'en Miquel és una llista jove en els moviments veïnals, amb idees transversals i com succeeix quasi sempre, trobem gent implicada en altres entitats tant d'àmbit cultural o polític. Una de les coses interessants de la llista és la diversitat ideològica d'aquesta, si guanyen i ho saben gestionar, el barri estarà ben representat i sobretot pot ser un gran enriquiment tant pels ciutadans del barri com pels integrants de la llista, no estaria gens malament que comencéssim a respectar i sobretot aprendre uns dels altres.







D'altra banda, tenim la llista de l'Antonio Rodríguez, un dels fundadors de l'associació i també ha estat membre de la junta en legislatures anteriors. Coneix ve el barri i el comerç de la zona. Aquesta llista des de el meu punt de vista, no veig la transversalitat enlloc, sembla una llista imposada per un partit polític ¿ciudadanos?, amb el seu secretari local al davant. No sé si aquesta situació pot sostenir a una junta,internament sí però de cara a la gent?
Per acabar, guanyi qui guanyi, només exigeixo una cosa, mantenir una reunió amb les persones que pateixen diversitat funcional o mobilitat reduïda, per tal de millorar les infraestructures del barri, per així tothom pugui gaudir del barri amb plena autonomia. Ho fareu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada