dilluns, 12 de juny del 2017

Salt Gimnàstic Club, el simbol de la gimnàstica a Salt


La història del Club va començar l’1 de maig de 1979, es constitueix una societat esportiva on el seu esport principal serà la gimnàstica , encara que també es federa amb atletisme, handbol, esquí, bàsquet… entre altres.La seva seu serà al c/ Dr. Ferran, 26, de Salt, on s’ubica la instal·lació principal per a la pràctica de la gimnàstica. És en aquell moment que es preparen els estatuts, que queden aprovats el 18 de desembre de 1981. Aquests estatuts s’han anat modificant a la normativa vigent en cada moment.Els presidents que han aixecat aquest club han estat:
1979 – 1989 Joan Naspleda Buscató
1989 – 1992 Santiago Aulet Dorca
1992 – 1996 Nuria Roa Vela
1996 – vigent Rafael Cusí Recuero
Els presidents i les seves respectives juntes han fet molts esforços perquè els esportistes del Salt Gimnàstic Club participessin en competicions organitzades en diferents federacions. Així és el cas de l’esport de l’atletisme , que del 1980 al 1985 hi havia un equip femení i masculí participant en categories de base. També un equip femení de handbol va participar durant dues temporades en la categoria cadet.En l’esport de l’esquí, el club organitzava sortides per fer conèixer aquest esport( 1980 fins a 1986).
Però la disciplina esportiva en que el nostre club ha tingut més fitxes federatives ha estat la gimnàstica. A nivell de base, la rítmica, masculina i trampolí; i en nivells federats, la gimnàstica artística femenina.
S’ha participat en campionats locals, regionals , autonòmics i estatals obtenint bons resultats durant els nostres anys d’història.
Actualment és un Club representat a l’Assemblea Nacional de Clubs, on ja ho havia estat durant altres èpoques.
Mai no ha deixat de fer conèixer l’esport arreu de Catalunya i fora de Catalunya. Podem destacar:
Intercanvis a Euskadi, Mallorca, Perpinyà (fora de Catalunya). Vilanova, Granollers, Rubí, Vendrell, Barcelona , Palafrugell, Palamós… entre altres.
Inauguracions de zones esportives d’arreu de les nostres comarques, pavellons com el de Salt, Vidreres, Arbúcies, Ripoll, Verges ….
Exhibicions en altres modalitats esportives :
Campionat d’Espanya de volteig (Federació Hípica), partits importants de bàsquet – Valvi (Federació de Bàsquet). Universiada (Esport universitari). Blume internacional (Gimnàstica). Campionat d’Espanya de Club GAF (Gimnàstica). TV3 (Programa Som i Serem).
El nostre Club és conegut a la resta de Catalunya, perquè ha col·laborat en l’organització de totes les competicions federades i escolars que s’han realitzat a Girona. Actualment també el coneix la gimnàstica de tota Espanya per l’organització del ”1r Campeonato Nacional de Base Iniciación i Promoción de Gimnasia Artística Femenina” l’any 1998, amb la participació de més de 500 gimnastes. Durant l’agost de 1992, la seva seu es fa petita i es trasllada a una nau al c/ Pere Coll i Güitó, 27-29, també de Salt. En aquest moment la seva activitat se centra en la gimnàstica a nivell de base i federació en les modalitats d’Artística i Rítmica Femenina.
Des de 1996 i per manca d’espai, l’activitat queda reduïda a la pràctica de la gimnàstica artística.
El gran entusiasme de les diferents juntes, l’acolliment i bona predisposició dels pares, han fet que diferents equips tècnics hagin pogut treballar en un ambient positiu, obtinint bons resultats.
Cal destacar alguns dels premis obtinguts a nivell de Club, com a millor entitat esportiva de Salt, atorgada per l’Ajuntament de Salt. També a nivell de gimnastes, moltes de les nostres esportistes han obtingut el premi millor esportista promoció, absoluta, i per equips de l’Ajuntament de Salt, i a nivell de tècnics medalla d’argent al mèrit esportiu de la Federació Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada