dilluns, 18 de gener del 2016

El proper dilluns es tallarà la sequia Monar per fer-hi obres de reparació urgents


Els treballs s'allargaran una setmana.

La sèquia Monar es tallarà aquest proper dilluns 18 de gener per tal de portar a terme obres de reparació molt urgents al tram de Salt. Els treballs està previst que s’allarguin tota una setmana i serviran per solucionar diverses fuites presents al tram del nostre terme municipal.

A banda de fer obres de reparació el tall de la sequia s’aprofitarà per a retirar materials abandonats que incívics han llançat a la sequia, i fer una diagnosi inicial de l’estat de la sèquia a nivell estructural.

També es capturaran exemplars de barb de muntanya (Barbus meridionalis), en el marc del projecte LIFE POTAMOFAUNA que es tira endavant gràcies al Consorci del Ter. El barb de muntanya és un peix autòcton que està en regressió a molts lloc pel mal estat de l’aigua, la degradació de l’hàbitat i la introducció d’espècies exòtiques. Es capturaran exemplars per a portar-los al centre de reproducció de Banyoles i així poder infectar les seves brànquies amb larves de nàiades (Unio sp.) i poder així criar nàiades en captivitat i s’aprofitarà per prospectar quines espècies autòctones es troben a la sèquia Monar. ​


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada