divendres, 4 de setembre del 2015

El Filòsof Josep Maria Terricabras obre el curs 2015-16 a Salt amb una conferència


● Ha defensat donar més importància al llenguatge en l'ensenyament

Prop de 150 professionals de l'ensenyament de Salt han escoltat avui a l'Auditori de la Coma Cros de Salt la conferència del filòsof, Josep Maria Terricabras que ha versat sobre ensinistrar i educar. L'Acte ha estat presentat per la regidora d'ensenyament de Salt, Núria Tió i ha comptat amb la presencia del director dels SSTT d'Ensenyament, Albert Bayot i de l'alcalde de Salt, Jordi Viñas.
Terricabras ha explicat que en les primeres fases de la vida el que es fa és ensinistrar per exemple amb les normes que calen per menjar, per llegir o per escriure, però que aquest ensinistrament s'ha de fer per assolir més llibertat “El que aprèn a escriure ho ha de fer de manera, que si cal, pugui pintar un graffitti en contra del que l'ha ensenyat a llegir” ha dit com a exemple.
En el seva conferència el filòsof ha defensat donar més importància al llenguatge i ensenyar a valorar-lo i apreciar-lo, perquè si no es té capacitat lingüística no es poden comprendre les coses i ha acabat indicant que: “els alumnes han de sortir no només amb coneixements, sinó amb criteris i que això ha d'ajudar a crear nous ciutadans més lliures, dialogants, respectuosos i independents”.
Albert Bayot, ha destacat el bon clima de treball que hi ha als centres de Salt i ha comentat la importància d'una “litúrgia” per donar inici al curs. L'acte l'ha tancat Jordi Viñas, alcalde de Salt, que ha reconegut la tasca dels mestres i ha explicat que la benvinguda als nous docents vol ser un reconeixement a la feina que fan. Viñas ha insistit en la idea que les escoles han de formar ciutadans més lliures i ha destacat la importància de la formació en el llenguatge, la tecnologia digital i la cultura científica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada