divendres, 29 d’abril del 2016

Alumnes de tercer i quart de secundària veuen “BR2” de Brodas Bros al Teatre de Salt

Més de cinc-cents joves han vist avui l'obra

Divendres, 29 d'abril de 2016
Alumnes de tercer i quart de secundària de les escoles i instituts de Salt han pogut veure avui l'obra “BR2” , al Teatre de Salt, a càrrec del grup Brodas Bros.

Brodas Bros és una companyia de hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona el 2006. El seu espectacle BR2 situa l'espectador a l'any 2222, quan la llum del sol ja no arriba al planeta a causa del canvi climàtic. Els robots BR2 son els encarregats de divertir a la humanitat i nodrir-la amb la seva llum. Una llum màgica que provoca riure, salut i felicitat.


Aquestes funcions per a escolars saltencs han estat possibles pel contracte que l'Ajuntament de Salt va signar amb Bitò Produccions pels anys 2014, 15, 16 i 17, pel qual el gestor de teatre haurà d'ofertar teatre escolar gratuït i de qualitat pels escolars del municipi durant aquests anys.

dijous, 28 d’abril del 2016

L'Ajuntament de Salt utilitzarà productes biodegradables per combatre els pugons



● La campanya de fumigacions començarà, demà, dijous 28

Dimecres, 27 d'abril de 2016

L’Ajuntament de Salt te previst utilitzar productes biodegradables, sense toxicitat per als humans, per lluitar contra els pugons que a la primavera parasiten les plantes. Les primeres fumigacions son previstes per demà dijous 28 d'abril, si les condicions meteorològiques ho permeten.
Es previst tractar els Catalpes del Passeig Josep Maria Folch i Torras i els Hibiscus del carrer Francesc Macià entre el Passeig dels Països Catalans i l'EUSES, per tal de rebaixar la població de pugons.
En la lluita contra els pugons s'utilitzaran productes biodegradables i naturals. Les seves substàncies actives són compatibles amb el medi ambient i respectuoses amb la fauna auxiliar, i no suposen perill de toxicitat en el seu maneig.
S'informarà als veïns de la zona afectada, tot i que com que no es tracta de tòxics, els tractaments es poden fer a qualsevol hora del dia, sense previ avís als vianants i veïns, perquè no suposen cap perill.

dimarts, 26 d’abril del 2016

L'Ajuntament de Salt tancarà el pas d'aigua per la sèquia Monar el proper divendres



● El tall permetrà tasques de manteniment a la sèquia i a la xarxa de regs del Parc de les Deveses.


L’Ajuntament de Salt tancarà el pas d’aigua a la sèquia Monar el proper divendres 29 al matí per tal que els propietaris i hortolans puguin realitzar tasques de manteniment a la sèquia i a la xarxa de regs del Parc de les Deveses. El cabal es restituirà al llarg del matí del dilluns 2 de maig.
La xarxa de regadiu del Parc de les Deveses rep l’aigua de la sèquia Monar i forma un extens trenat que permet el manteniment no només de l’activitat hortícola i agrícola sinó també la creació d’ambients de gran valor ecològic.
La voluntat política del govern ERC-IPS preveu al recuperació i la potenciació de l’ús hortícola i agrícola del parc així com la recuperació de la sèquia Monar i de tota la xarxa de recs primaris i secundaris. Per a aconseguir aquest objectiu és imprescindible comptar amb la col·laboració de tots els propietaris per realitzar tasques de neteja i manteniment dels recs que passen per les seves finques, tal com es feia tradicionalment.
Per la regidora d'Entorn Natural i medi Ambient, Marta Guillaumes : “La millora del nostre entorn és una tasca col·lectiva on la participació activa de tothom és imprescindible”.
La campanya s'ha coordinat amb els regants i l'Associació d'Hortolans. L'Ajuntament ha enviat una carta a tots els propietaris, ha penjat avisos a l'entrada de les deveses. Els avisos contenen una carta de la regidora, un senyal d'advertència, i un cartell amb imatges per explicar com netejar els recs.

dilluns, 25 d’abril del 2016

¿Quien dijo que si no ves, no puedes conducir una moto?


 La Asociación Mutua Motera y la Asociación Española de Aniridia han organizado una actividad en la que los afectados de Aniridia, una enfermedad que produce baja visión o en casos extremos incluso ceguera, conducen una motocicleta.

Este fin de semana, con ocasión del encuentro anual de la Asociación Española de Aniridia (AEA), los voluntarios de la zona centro del VAS (Voluntariado y Acciones Solidarias) y monitores de la Escuela Nacional de Conducción de Motocicletas (ENCM) de la AMM, han organizado una actividad mediante la que decenas de afectados por Aniridia han tenido la oportunidad de conducir una motocicleta por primera vez en su vida.

La Aniridia es una enfermedad rara (un caso cada 80.000 nacimientos) que ocasiona la ausencia de iris en los ojos y una serie de patologías colaterales que provocan que el afectado tenga un resto visual muy reducido y en ocasiones pueda llegar prácticamente a la ceguera.

Lógicamente los afectados por Aniridia no pueden obtener el permiso de conducir, sin embargo, esto no les resta un ápice de fuerza y de ilusión por la vida y este fin de semana han demostrado que “querer es poder”.

La presidenta de la AEA, Yolanda Asenjo, siempre ha tenido la ilusión de montar en moto hasta el punto de que se puede considerar motera de nacimiento.Gracias a su ilusión y a los voluntarios y monitores de la Escuela AMM, hemos organizado la segunda actividad de colaboración entre ambas asociaciones.

En esta ocasión hemos rizado el rizo, pues no nos hemos limitado a dar una vuelta en moto, sino que además, hemos hecho posible que los chavales y no tan chavales de la AEA, puedan conducir una motocicleta y sientan el placer y la sensación de libertad de ser motero.

La actividad ha sido un éxito rotundo, dilatándose casi una hora más de lo previsto y con la mayoría de los participantes repitiendo experiencia.

Desde estas líneas queremos agradecer a Yolanda y a todos los asociados de la AEA su confianza en la Asociación Mutua Motera para organizar tan entrañable evento, así como especialmente por las vivencias y enseñanzas que nos han transmitido.

Igualmente nuestro agradecimiento a los voluntarios y monitores de la AMM por su trabajo, su entrega y su pasión por los demás y por el proyecto.


Asociación Mutua Motera

diumenge, 24 d’abril del 2016

Xerrada per a famílies : La cara oculta de les xarxes



El món paral·lel que Internet i les xarxes socials han creat és un autèntic desconegut per la majoria de famílies. Els infants es passen hores i hores enganxats a tauletes i mòbils. Què hi podem fer?




Parlarem de com gestionen les xarxes socials els adolescents, quins continguts pengen, farem repàs de casos reals i de bones pràctiques per conèixer la part més positiva de l'ús de les xarxes socials.
A càrrec d’Aleix Clarió (@aleixclario), especialista en social media. Actualment treballa com a Community Manager i responsable de patrocinis de l’Ajuntament de Girona.
Aquesta xerrada és oberta gratuïta tots els pares i mares de l’escola i de Salt.
Servei de monitors per als infants!
Escola El Gegant del Rec
Dimecres 27 d’abril de 2016, 17.30h

............................................................
AMPA i Escola El Gegant del Rec

dilluns, 18 d’abril del 2016

FRONTERES, sobre la crisi de les persones refugiades



a càrrec de la Plataforma Stop Mare Mortum
Divendres 22 d'abril, 19:30h a la Coma Cros de Salt 
(Sala de formació)


Durant les darreres dècades milers de persones han mort intentant travessar la Mediterrània, que així s'ha convertit en una gran fossa comuna, un mare mortum. Els naufragis, sempre en viatges de sud a nord i d'est a oest i mai en sentit contrari, es produeixen perquè unes fronteres europees tancades i barrades amb murs, filats, tanques i lleis d'estrangeria els forcen a ser clandestins i, per tant, subjectes a traficants, subembarcacions i totes les formes d'inseguretat. Això mateix explica el silenci atronador que durant tants anys  ha envoltat aquesta tragèdia.

Però l'èxode que ha provocat la guerra a Síria ha fulminat el silenci: les imatges d'infants, dones i homes intentant desesperadament arribar a les costes gregues de Lesbos i Kios o amuntegats en camps de refugiats-concentració o peregrinant per tota Europa per trobar un lloc on creuar les fronteres que se'ls anaven tancant una rere l'altra, han saltat per fi a les primeres pàgines. I amb elles s'ha fet evident el millor i el pitjor d'Europa: la solidaritat de molta de la seva gent; però també la immoralitat dels governs estatals, el ressorgiment de la xenòfobia i les polítiques migratòries d'una Unió Europea disposada a mercadejar amb els drets humans comprant a Turquia el dret d'expulsar els refugiats.

Ara que les fronteres de l'Europa-fortalesa i les seves conseqüències han quedat al descobert, les hem de conèixer i debatre. Us convidem a fer-ho amb la Plataforma Stop Mare Mortum.    

Us hi esperem!

Organitzen: Capoiera Canigó i l'Espai Antiracista Salt-Girona
Col·labora: Plataforma Stop Mare MORTUM 

L'Escola Mas Masó de SALT guanya el 3r PREMI XAVIER BATLLE 2016

El jurat de l'Associació Catalana per a l'Excel.lència (QualiCAT) ha decidit atorgar el 3r PREMI al projecte de "Tallers d'Estudi Assistit per a Famílies" del nostre centre dins la V Jornada d'Excel.lència i Educació que va tenir lloc ahir dijous 14 d'abril a la Sala d'Actes de l'ESCI a Barcelona.

Durant aquest acte, també es va premiar la bona pràctica "Creixement personal· de l'IES Giola de Llinars del Vallès (2n Premi) i "L'acció tutorial a la formació professional" de l'IES Cal.lípolis de Tarragona. Finalment, el 1r Premi va recaure a "El procés d'ensenyament-aprenentatge" del Col.legi Montessori-Palau de Girona.

Certament,  per nosaltres el premi més gran ha estat el d'haver pogut estar a l'alçada dels centres premiats, essent un centre de màxima complexitat com som,  i que una agència com QualiCAT hagi dictaminat l'EXCEL.LÈNCIA del nostre projecte amb el treball amb famílies.

Aquest diploma de reconeixement es suma a l'anterior guardó que vam rebre pel mateix projecte (Premi Francesc Candel 2014 de la Fundació Carulla).

dimarts, 12 d’abril del 2016

Els centres de gent gran de Salt s'uneixen per una masterclass d'activitat física

Es farà divendres vinent dins la SAFIS 2016

Dimarts, 12 d'abril de 2016

El proper divendres 15 d’abril a les 10.30h del matí i amb motiu de la Setmana de l’Activitat Física que l’Ajuntament de Salt organitza anualment, per commemmorar el Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril), els centres d’atenció a les persones grans de Salt s’han ajuntat per participar en una masterclass d’activitat física.
L’objectiu de l’activitat és per una banda donar visibilitat al col.lectiu de la gent gran, especialment la que presenta algun grau de dependència, i per altra banda fomentar l’envelliment actiu com a mètode de promoció de la salut.
A més, la unió dels diferents centres, permet generar bones sinèrgies entre els diferents equips/equipaments que atenen a les persones grans, promou i facilita la relació entre aquestes persones grans i afavoreix que puguin mantenir els vincles amb les persones que formen part de la seva història de vida."

L’acte, coorganitzat per la Fundació Les Vetes, Centre de Recursos de Gent Gran de Salt i Centre de Dia Les Bernardes i en col.laboració amb el Casal de Gent Gran Les Bernardes i la Residència Nostra Llar, consistirà en un circuit adaptat d’activitat física al Passeig Ciutat de Girona, on els participants gaudiran d’una sessió d’activitat física de manteniment a càrrec de dues fisioterapeutes expertes en atenció a les persones grans.

Cursa Escolar de la Setmana de l'Activitat Física i la Salut a Salt (SAFIS 2016)

Prop de nou-cents escolars saltencs han participat avui a la Cursa Escolar de la Setmana de l'Activitat Física i la Salut a Salt (SAFIS 2016)